Reisverslag Amerika 2005: Las Vegas (Dag 12)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 12 - Las Vegas

DatumDinsdag 13 September 2005
PlaatsLas Vegas
HotelFlamingo
Weer33°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Alladin

We zijn opgestaan om half negen (we wilden om 9.00u opstaan maar werden vroeger wakker). We hebben rustig gedoucht, ons klaargemaakt en dan gaan ontbijten in Denny’s. We moesten er nog een kwartier in de wachtrij staan omdat het er redelijk druk was. Ik heb Ham & Mushroom Bowl besteld en Veerle Country-Fried Steak and Biscuits. Het was echt een uitgebreid ontbijt: een paar eitjes, spek, ham, 2 worstjes en 3 pannenkoeken. Maar daar moesten we de rest van de dag dan ook mee toekomen.

Toen zijn we begonnen aan onze wandeling over de strip om de overige hotels te bekijken. We passeerden eerst langs Bally’s en Paris maar die hadden we ondertussen al vanbinnen gezien. We hebben wel nog een paar foto’s genomen van de buitenkant. Dan naar Alladin, een hotel in Arabische stijl. Ook de binnenkant was in dezelfde stijl afgewerkt, heel mooi. Het plafond was ook als lucht geschilderd waardoor je het gevoel kreeg dat je buiten liep. Er was zelfs een plaats in het hotel waar het af en toe begint te onweren. Maar dat was op het uur en we hadden het net gemist en we zagen het niet zitten om zo lang te wachten en terugkomen zou waarschijnlijk niet lukken. Wel jammer maar je kan niet alles gezien hebben.

Excalibur

We passeerden ook het Harley Davidson café. Er stonden een paar coole moto’s buiten en vooral hun gevel was knap gemaakt. Er stak een enorm vergroot stuk voorkant van een moto uit de gevel. Daarna zijn we naar de Coca-Cola winkel gegaan, een winkel waar enkel Coca-Cola artikelen verkocht werden. De winkel bestond uit twee verdiepingen met vanalles en nog wat van glazen, tot serviezen; tot kleding, …. Daarna naar M&M’s World. Hetzelfde principe als de Coca-Cola winkel maar dan wel met M&M’s. Daar heeft Veerle een leuke sleutelhanger gekocht. Toen verder naar MGM Hotel, het grootste hotel ter wereld. Daar zijn we naar de leeuwen gaan kijken maar veel actie was er niet te zien want ze lagen te slapen. Het volgende hotel dat we tegenkwamen was Excalibur met een middeleeuws thema. Binnen heel mooi afgewerkt. We zijn naar de Medieval Village (winkeltjes) gaan kijken maar dat viel voor ons toch een beetje tegen.

Via een aantal loopbanden kwamen we in het Luxor terecht. (was wel zalig, op die manier moesten we niet in de hitte lopen om naar het volgende hotel te gaan) De pyramide is vanbinnen heel ruim, er zouden 7 Boeing 747’s inpassen (hoe ze erin geraken is natuurlijk een andere vraag). We wilden ook nog naar het graf van Toetanchamon gaan kijken maar daarvoor moest je betalen en dat vond ik eigenlijk wel schandalig, als het nu de echte was… Dus geen graf voor ons. Dan zijn we via een gang verder gewandeld naar Mandalay hotel. Dit hotel heeft niet echt een thema maar het zag er wel chique uit en het is enorm groot. Het heeft wel het beste zwembad van Las Vegas met o.a. een golfslagbad met golven van 2 meter. We wilden het Shark Reef in het hotel bezoeken maar het was 16 USD per persoon en dat vonden we echt te veel geld dus dat hebben we dan maar overgeslaan.

Bellagio

Daarna naar New York New York waar binnenin New Yorkse straten en Central Park zijn nagemaakt en buiten stond de Brooklyn Bridge. Opnieuw allemaal heel mooi gemaakt. Het volgende hotel op onze wandeling was Monte Carlo maar daar zijn we niet binnen gegaan want we begonnen een beetje moe te worden en volgens onze gids was er binnenin niet echt veel te zien. Daarna zijn we in het Bellagio naar de glazen bloemen in de lobby gaan kijken maar daar had ik wel meer van verwacht. Bij het buitengaan begon er net een fonteinvoorstelling en daar hebben we dan nog maar eens van genoten, het blijft gewoon goed. Toen zijn we terug naar ons hotel gegaan om een beetje bij te komen en daar zijn we ook nog even in het zwembad gesprongen. Daarna zijn we de was gaan doen, het duurde wel even voor we de laundry gevonden hadden maar het wassen zelf verliep heel vlot.

’s Avonds zijn we gaan eten in Panda Express, een Chinees fastfood restaurant. Veerle vond dat heel lekker maar ik was er niet echt wild van. Dan zijn we nog eventjes gaan gokken, elk voor 1 USD die we natuurlijk verloren zijn. Toen we terug naar de kamer gingen stond er iemand in de lift die 30.000 USD gewonnen had. We weten wel niet hoeveel ze eerst verloren was. Rond 23.00u zijn we gaan slapen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be