Reisverslag Amerika 2005: Yosemite (Dag 15)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 15 - Yosemite

DatumVrijdag 16 September 2005
PlaatsYosemite
HotelBest Western Yosemite Way Station
Weer29°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

We zijn om 7.00u opgestaan en hebben gedoucht. Ik heb nog een Motilium genomen om zeker te zijn. Dan gaan ontbijten in het hotel, was wel redelijk triestig. Wat toast met confituur gegeten en een koffie/fruitsap gedronken. Rond half negen vertrokken naar Yosemite National Park. Het was ongeveer een uur rijden van Mariposa naar de ingang van het park en dat is dan het eerste dorpje naast het park. Onderweg hebben we heel goedkoop kunnen tanken voor 2.82 USD per gallon terwijl het in Mariposa 3,19 USD en in het park zelf 3,79 was. Dat was dus een meevaller want meestal is het in de buurt van een nationaal park duurder dan in de dorpjes errond. Waarom het hier zo goedkoop was,weet ik niet. We waren in ieder geval niet de enigen die dat gezien hadden want er stond een lange rij wagens aan te schuiven.

Bambi

Daarna zijn we het park ingereden en zijn we naar Mariposa Grove gereden. Dat is aan de andere kant van het park maar ik had gelezen dat de parkeerplaats daar beperkt was en dat ze daarom de weg een aantal keer per dag afsluiten (en dan kan je er alleen nog met de bus geraken). Dus daarom wilden we dit eerst doen en we hadden geluk want er waren nog een paar plaatsen vrij maar ze stonden het inderdaad goed op te volgen. De WC’s stonken er wel serieus en dat is eerder uitzonderlijk want tot nu toe waren ze allemaal perfect in orde. Maar dit was echt wel erg, ik zag een meisje met braakneigingen terug buiten lopen nadat ze 1 seconde binnen was geweest. Dan hebben we de trail in Mariposa Grove gedaan. In het begin was die trail heel druk maar kort daarna liepen we er bijna alleen. De trail heeft niet echt een vaste lengte, er zijn gewoon een aantal paden aangelegd tussen de Sequoias dus je kan zelf kiezen hoe lang je de wandeling maakt.

Clothespin Tree

Heel veel bomen hebben een naam gekregen. De eerste die we tegenkwamen was de Fallen Monarch, een boom die 300 jaar geleden omgevallen is. Het duurt ongeveer 1000 jaar voor zo’n boom volledig vergaat. We kwamen ook de Bachelor and 3 Graces en de Grizzly Tree tegen. Deze laatste is niet zo hoog maar heeft heel dikke zijtakken. Toen kwamen de California Tunnel Tree tegen. Hier was ook een gat in gemaakt (maar de boom leeft wel nog) nadat de eerste tunnel tree omgevallen was. Nu zou zoiets niet meer toegelaten worden. We zagen ook de Fallen Tunnel Tree, de omgevallen tunnel tree die ik daarnet vermeld heb. Telescope Tree is een boom die vanbinnen hol is en als je erin staat en naar boven kijkt zie je de lucht. Toch leeft deze boom nog. We zagen ook nog de Clothespin Tree en Faithfull Couple, 2 bomen die in elkaar gegroeid zijn. Onderweg zijn we 2 herten tegengekomen en op en gegeven moment staken 2 reeën vlak voor ons het pad over, was echt heel leuk. Het duurt 800 – 1000 jaar vooraleer een Sequoia volgroeid is. In het verleden werden deze bomen verkeerd beheerd. De bomen hebben regelmatig een bosbrand nodig om te overleven omdat dat de grond vruchtbaar maakt en ze hebben ook veel licht nodig. We hebben 4 uur over deze wandeling gedaan en het was veel vermoeiender dan we gedacht hadden (300 m gestegen).

Tenaya Canyon

Daarna zijn we met de auto naar een picknickplaats gereden en daar hebben we hotdogs met ketchup gegeten. Na de lunch zijn we naar Glacier Point gereden. Daar hebben we van het uitzicht genoten en foto’s genomen. Dan zijn we naar het beginpunt van de Taft en Sentinel trail gereden en hebben we de Taft trail gedaan. Onderweg zijn we nog eens 3 herten tegengekomen die weer maar een paar meter van ons stonden. Het was een mooie wandeling in een mooi bos en op het einde vlak naast diepe kloven. Het uitzicht op Taft Point was echt prachtig. We hebben wel serieus doorgewandeld op deze trail. Er stond dat je er 2 uur over zou doen en het was al vrij laat in de namiddag en door zo snel te wandelen hebben we er uiteindelijk maar 50 minuten over gedaan.Daarna zijn we op een rustig tempo het park uitgereden. Hier en daar zijn we nog gestopt om een uitzichtpunt te doen. Daarna teruggereden naar ons hotel. Eerst terug boodschappen gedaan en daarna iets gaan eten bij Pizza Plus. Ik koos pizza chicken met look en Veerle koos fetuccini Alfredo en als voorgerecht soep: Clam Chowder. Dat was een speciaal soepje, nog nooit zoiets gegeten maar wel heel lekker. In het restaurant kwamen we nog andere Belgen tegen. Volgens ons waren ze heel slecht voorbereid en gingen ze door Amerika moeten racen als ze hun plannen wilden waarmaken. Rond 22.00u zijn we gaan slapen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be