Reisverslag Amerika 2005: San Francisco (Dag 16)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 16 - San Francisco

DatumZaterdag 17 September 2005
PlaatsSan Francisco
HotelHoliday Inn San Francisco - Golden Gateway
Weer19°C, Zonnig
Afstand344 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Columbia State Park

Om 6.30u opgestaan, normale ochtendroutine. We hebben in het hotel ontbeten en zijn dan vertrokken naar Columbia State Park. We hebben wel even moeten zoeken want we waren er los voorbij gereden. We hebben wat door het stadje gewandeld. Het is een gerestaureerde ghost town. Er liepen ook een paar figuranten rond. Het was wel leuk maar toch vooral voor kinderen denk ik. We hebben het museum bezocht. In Amerika lijkt alles dat ouder is dan 50 jaar historisch te zijn, gewoon verschrikkelijk. Toen we een winkeltje van toen gingen bekijken, raakte Veerle aan de praat met één van de figuranten, een verkoopster van de winkel. Ze mocht eigenlijk alleen maar families binnenlaten die meededen aan het mysteriespel maar ze wou voor ons wel een uitzondering maken. We hebben er een hele uitleg gekregen. Blijkbaar bestonden de bedden vroeger uit goed aangespannen touwen met daarop stro, vandaar de uitspraken “Sleep tight” en “ Don’t let the bed bugs bite you”. We hebben ook nog wat over politiek en de overstromingen in New Orleans gebabbeld maar na een tijdje moesten we doorgaan omdat er zo’n familie aankwam.

Bay Bridge

Daarna zijn we doorgereden naar San Francisco. We wilden onderweg langs de autosnelweg nog ergens picknicken maar in Amerika kennen ze het concept van picknicktafels opzij van de snelweg blijkbaar niet dus we zijn niets tegengekomen. We zijn daar maar gewoon doorgereden naar het hotel om daar te lunchen. Het was heel druk op de baan, dat waren we niet meer gewoon. We zijn over de Bay Bridge gereden waar je 6 USD tol moet betalen. We vonden het hotel vrij gemakkelijk dankzij de GPS. We hebben ingecheckt (het was nog maar 14.00u maar het ging gelukkig al) en hebben geluncht in de kamer (sandwiches met kippenwit en kaas).

Daarna zijn we een beetje gaan wandelen om de buurt een beetje te verkennen. Eigenlijk hadden we beter een plan meegenomen want we waren wat doelloos aan het rondlopen. Het was hier ook een stuk kouder, maar 17–18°C, dus we hadden een lange broek en fleece trui aangedaan. Toen we terug in het hotel waren, bleek dat we een paar belangrijke plaatsen bijna gepasseerd waren, we waren net niet ver genoeg gegaan. Maar morgen gaan we de toer van de stad doen dus het was niet echt een probleem. We hebben naar een film gekeken op de kamer. Veerle was een beetje ontmoedigd door het slechtere weer en omdat de reis een beetje op zijn einde begint te lopen. ’s Avonds Chinees gaan eten. De bediening was wel erg snel. Ik had mijn soep nog niet op of mijn hoofdgerecht stond er al. Het was wel storend maar het eten was wel lekker. Terug op de kamer hebben we nog een beetje TV gekeken en om half elf zijn we gaan slapen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be