Reisverslag Amerika 2005: San Francisco (Dag 17)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 17 - San Francisco

DatumZondag 18 September 2005
PlaatsSan Francisco
HotelHoliday Inn San Francisco - Golden Gateway
Weer23°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Cable Car

Om 7.00u opgestaan en gedoucht. We hadden geen ontbijt voorzien dus hebben we maar droge cornflakes gegeten (Apple Jackets & Fruit Loops). Dat was niet echt lekker, veel te zoet. Ik heb de helft weggegooid. Rond 8.45u zijn we vertrokken voor onze toer door San Francisco. Aan ons hotel is een beginhalte van de cable car en daar hebben we dan de cable car naar Union Square genomen. Dat was een hele belevenis want we wisten niet goed hoe we eraf en erop konden geraken. Uiteindelijk is dat wel goed gelukt en ging dat vlotter dan verwacht. Het lijkt wel niet simpel om zo’n cable car te besturen. Toen we aankwamen aan Union Square zagen we dat er blijkbaar iets te doen was rond “Sex and the city” in de loop van de dag. Er stonden hordes (voornamelijk vrouwelijke) fans te wachten. Sommige zaten er met slaapzakken en koelboxen. Niet te doen. We begonnen onze wandeling via Maiden Lane. Dat is een chique winkelbuurt maar omdat het zondag is was alles natuurlijk gesloten. Dus zijn we verder gelopen naar het Financial District, waar alle hoge buildings staan. Dat is een vrij indrukwekkende buurt.

Halverwege zagen we dat er iets gaande was. We spraken iemand aan om te horen wat het precies was en ze waren een opname aan het doen voor een nieuwe film met Will Smith. Deze keer zou het wel geen actiefilm worden. De werktitel is “The pursuit of happiness” maar de kans is groot dat de titel nog zal veranderen. We vroegen waar we mochten staan en we mochten doorwandelen aan de overkant van de straat. Daar hebben we een paar foto’s genomen en gewacht tot ze gingen beginnen filmen. Maar we werden aangesproken door iemand van de crew en blijkbaar mochten we daar niet blijven staan omdat we de verkeerde kleding aanhadden om als figurant mee te kunnen doen. We zagen dat de figuranten inderdaad bizarre kleren aanhadden. We moesten op de hoek van de straat gaan staan, waar ze niet kwamen met hun camera. We hebben maar één take meegemaakt en dan zijn we doorgewandeld. In die take moest Will Smith ergens zijn en was erg gehaast om zijn auto ergens te parkeren. Het was wel grappig om te zien dat de auto’s die meededen na de eerste take allemaal in achteruit terug moesten rijden naar hun oorspronkelijke plaats. Het was wel interessant om te zien wat er allemaal moet gebeuren voor 1 belachelijk shot en hoeveel mensen daarbij betrokken zijn.

Tien Hou Temple

Dan zijn we even gestopt bij Starbucks waar Veerle een koffie besteld heeft en ik een Frapuccino (vind ik echt lekker, al lust ik geen koffie). Daarna zijn we naar China Town gegaan. San Francisco heeft de grootste Aziatische gemeenschap buiten Azië. De Chinezen wonen er blijkbaar zelf niet graag omdat ze op een heel kleine oppervlakte moeten leven maar het is vaak de eerste stop. Het deed me bij momenten denken aan Hong Kong maar eigenlijk is het ook totaal anders. We hebben er de Tien Hou Tempel bezocht. Deze tempel is gewijd aan de Taoïstische godin van de hemel en de 7 zeeën, een soort bovenaardse reisverzekering dus. De tempel lag op de derde verdieping van een gewoon rijhuis. Je mocht er jammer genoeg geen foto’s nemen. We hebben er wel een talisman gekocht voor 1 USD. Er hing veel wierook te branden en alles was rijkelijk versierd.

Dan zijn we de Chinese wijk weer uitgewandeld en hebben we opnieuw de cable car genomen. We hebben wel even moeten wachten want de eerste drie die voorbijkwamen zaten overvol. Op de vierde konden we er nog net bij. Veerle kon binnen staan maar ik moest buiten hangen, een belevenis op zich. Halverwege kwamen we een cable car tegen uit de andere richting. De bestuurders voerden een showke op over wie de dikste spieren had, dat was wel lachen. Aan het eindpunt zijn we afgestapt en zijn we op zoek gegaan naar iets om te eten. We wilden eigenlijk ergens een sandwich eten maar na 20 min. rondlopen hadden we nog steeds niets gevonden en dan zijn we uit pure armoede maar ergens pizza gaan eten.

Zeeleeuwen

Na de lunch zijn we de pier opgegaan om foto’s te nemen van de Golden Gate Bridge. Dan zijn we Fisherman’s Wharf afgewandeld. Aan de kade lag de duikboot USS Pampanito en die hebben we langs de buitenkant bekeken want de inkom was belachelijk duur. Dan verder gewandeld naar pier 39. Daar lagen tientallen zeeleeuwen op een soort van houten vlotten. Die zouden daar gelegd zijn omdat de zeeleeuwen vroeger op de aanlegsteigers en zelfs in de boten sprongen. Die beesten maken enorm veel lawaai. Daarna naar Coit Tower gegaan. We moesten een serieus aantal trappen doen om er te geraken, was wel lastig. De auto’s in de straatjes rond de Coit Tower stonden allemaal dwars geparkeerd omdat de hellingen te steil zijn om gewoon te parkeren. Vanop de Tower heb je een mooi uitzicht over de stad en je kon er ook duidelijk het dambordpatroon van de stad zien. Verdergegaan via Columbus Street waar heel veel pizzeria’s lagen (heel de stad lijkt niets anders te zijn dan pizzeria’s en Chinese restaurants). Dan hebben we terug een cable car genomen en onderweg hadden we bijna een botsing met een gewone wagen, dat scheelde echt niets. Op een gegeven moment maakte de bestuurder de mensen die aan de zijkant hingen wijs dat ze af moesten stappen om te duwen om de tram de bocht te kunnen laten nemen. Dat was weer lachen natuurlijk. Dan terug naar het hotel om wat uit te rusten op de kamer. ’s Avonds zijn we gaan eten in een hamburgerrestaurant. Terug op de kamer heb ik nog naar de film Taxi gekeken. Het was de Amerikaanse versie en die was rotslecht. Om 22.30u zijn we gaan slapen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be