Reisverslag Amerika 2005: San Francisco (Dag 18)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 18 - San Francisco

DatumMaandag 19 September 2005
PlaatsSan Francisco
HotelHoliday Inn San Francisco - Golden Gateway
Weer27°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Lombard Street

Vandaag om 7.00u opgestaan en ons klaargemaakt. We zijn gaan ontbijten in Starbucks: een paar koffiekoeken en warme chocolademelk. Daarna hebben we de cable car genomen naar Lombard Street. We zijn gestopt aan de bovenkant van de straat en daar hebben we een paar foto’s genomen van het straatje en het uitzicht over de stad maar het was op dat moment wel nog vrij mistig. Lombard Street is echt wel heel steil maar aan de zijkant is een trap aangelegd voor de voetgangers waardoor het afdalen iets gemakkelijker is. Beneden gekomen heb ik nog een paar foto’s genomen want van beneden naar boven gaf een beter effect.

Dan zijn we verder gewandeld naar pier 41, waar we de boot moesten nemen naar Alcatraz. We hadden gereserveerd voor 10.15u. Er stond al een lange rij te wachten en blijkbaar was er ook al een reservegroep aan het wachten. Gelukkig hadden we vooraf gereserveerd dus hadden we daar allemaal geen problemen mee. Na ongeveer een kwartiertje varen waren we al ter plaatse.

Alcatraz

Daar werden we verwelkomd door een ranger die ons uitlegde wat we allemaal konden doen. Er zaten wel vervelende vliegen op het eiland en het waren er echt veel maar dat zou altijd het geval zijn deze tijd van het jaar. Eerst hebben we een film bekeken van 12 minuten over de geschiedenis van Alcatraz. Dat was best wel interessant, het ging over het eiland zelf en niet over de gevangenis. Er zat ook nog iemand die op Alcatraz had gewoond, nl. de dochter van de bewaarder. Dan zijn we aan de beklimming begonnen om aan de gevangenis te geraken. Maar dat viel goed mee, ze hadden het veel erger voorgesteld dan het in feite was. Daar aangekomen hebben we de audiotoer gedaan, die we vooraf geboekt hadden. Die toer was wel interessant. Er kwamen ook cipiers en gevangenen aan het woord die over hun leven daar vertelden. Ze vertelden ook over de ontsnappingspogingen die daar plaatsgevonden hebben. We kregen een toer door de gevangenis, in feite enkel het gedeelte dat de gevangenen ook te zien kregen… de rest is waarschijnlijk ook niet echt interessant. Daarna hebben we nog een paar foto’s genomen van San Francisco. We hadden hier een mooi zicht op de stad.

Golden Gate Bridge

Dan met de boot teruggekeerd en gaan lunchen in Subway. (Er zitten trouwens wel erg veel zwervers in San Francisco.) Na het eten begonnen aan onze tocht naar de Golden Gate Bridge. Het was niet gemakkelijk om daar te geraken. We moesten 3 verschillende bussen nemen. Maar het ging eigenlijk toch wel vlot. Toen we daar aangekomen waren, hadden we wel pech, de brug zat helemaal in de mist. We zijn dan een eindje op de brug gegaan in de hoop dat we dan een beter zicht zouden krijgen. Eens op de brug begon de mist weg te trekken en kregen we een mooi zicht op de stad. Toen we terugkwamen op onze eerste stopplaats was de mist daar ook verdwenen en hebben we nog een paar mooie foto’s kunnen nemen van de brug. Daarna hebben we de bus (lees bussen) teruggenomen naar het hotel. De laatste buschauffeur was echt een agressief persoon en absoluut niet vriendelijk. We waren blij toen we van de bus mochten.

Op de kamer hebben we op internet opgezicht waar we iets konden gaan eten. Blijkbaar was er een Denny’s op 800m van het hotel. Daarheen gewandeld en er een hamburger gegeten. Dan nog gaan shoppen voor ontbijt en lunch voor morgen. Terug op de kamer hebben we eindelijk onze kaartjes geschreven en nog wat TV gekeken. Rond 22.30u zijn we in bed gekropen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be