Reisverslag Amerika 2005: San Simeon (Dag 19)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 19 - San Simeon

DatumDinsdag 20 September 2005
PlaatsSan Simeon
HotelCourtesy Inn San Simeon
Weer24°C, Zonnig
Afstand459 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

We zijn om 6.30u opgestaan, hebben ons klaargemaakt en alles ingepakt. We hebben ontbeten op de kamer: sandwiches met choco. We hebben ook de sandwiches voor ’s middags gesmeerd. Dan uitgecheckt en kaartjes gepost. Nog gaan tanken en per ongeluk een serieuze verkeersovertreding begaan: langs verkeerde kant een one way street ingedraaid (was een weg met 4 rijstroken enkele richting dus ik had er niet op gelet). Dan door het drukke verkeer verder gereden, gelukkig geen files tegengekomen. Ik had het lastiger verwacht om door de stad zelf te navigeren. Enkel de interstates hebben een vervelend systeem. Je mag er langs alle kanten inhalen (wat het vervelend maakt om er te rijden). Er zijn ook veel te veel rijvakken en ze sluiten regelmatig het rechtse vak af i.p.v. het linkse om minder rijvakken te maken. Dat vind ik niet logisch. Maar verder zijn we zonder problemen in Monterey geraakt.

Monterey Bay Aquarium

Daar hebben we eerst nog even langs de oceaan gelopen en dan zijn we naar het aquarium gegaan. Het is het grootste aquarium van de USA. Ze hebben een grote verzameling kwallen en haaien. Ik heb er veel foto’s genomen. Er was ook een deel waar je zeedieren mocht aanraken maar dat was meer voor kinderen bedoeld. We hebben er toch ongeveer 2,5 uur rondgelopen. ’s Middags hebben we geluncht in de wagen en de route voor de rest van de dag vastgelegd. We hebben eerst even de Scenic route gereden in Monterey, langs de kustlijn en daar zijn we een paar keer gestopt om foto’s te nemen. Hier hebben we ook veel eekhoorntjes gezien.
Julia Pfeiffer Burns State Park

Dan Highway 1 genomen, die vlak naast de kustlijn loopt. Die gaan we vandaag voor 150 km (90 miles) volgen. Schrijver Robert Louis Stevenson noemt deze kustlijn ‘de mooiste ontmoeting tussen land en zee ter wereld’. Onderweg ook een paar condors zien vliegen. Aan Lobos Point zijn we gestopt maar daar werd inkom gevraagd en we wisten niet of het dat waard was dus zijn we gewoon verder gereden. Voorbij Bixby Creek Bridge gereden en er foto’s van genomen. Deze boogbrug werd in 1932 gebouwd en was jarenlang de grootste enkelvoudige overspanning ter wereld. Daarna hebben we Julia Pfeiffer Burns State Park bezocht. Er was een knap uitzichtpunt en een waterval die op het strand in een mooie baai stort (net zoals je in sommige reclames ziet).

Dan doorgereden naar ons hotel in San Simeon. Toen we San Simeon binnenreden was er geen enkel hotel te vinden, enkel een kleine gift shop. Toen bleek dat der nog een Holiday San Simeon was 5 km verderop. En dat stond vol met hotels en restaurants. Daar zijn we eerst iets gaan eten (pizza) en hebben we genoten van de zon die onderging in de Stille Oceaan. Terug op de kamer nog TV gekeken en chips gegeten en rond 22.00u gaan slapen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be