Reisverslag Amerika 2005: Los Angeles (Dag 20)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 20 - Los Angeles

DatumWoensdag 21 September 2005
PlaatsLos Angeles
HotelBest Western Hollywood Hills Hotel
Weer27°C, Zonnig
Afstand365 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Om 7.00u opgestaan, gedoucht en ingepakt. Dan gaan ontbijten in het hotel (hadden hier weer geen ontbijt verwacht) maar het stelde niet veel voor. Een paar koffiekoeken, fruitsap en koffie, nog niet eens cornflakes. Een paar Russen waren er niet tevreden mee en zijn gaan klagen bij de receptie. We zijn maar stilletjes verdergegaan. Alles ingeladen en uitgecheckt.

Privé Zwembadje

Toen naar Hearst Castle gereden. We waren daar veel sneller dan we verwacht hadden. We hadden reservaties voor 9.40u maar we waren er al om iets voor negen. We hadden echter geluk, we konden onze reservatie vervroegen naar 9.10u. We hadden toer 1 geboekt, dat is een toer voor mensen die er nog niet geweest zijn en toont alles in grote lijnen. We werden met een bus naar het kasteel gebracht. Het is eigenlijk geen kasteel maar het wordt wel zo genoemd. Het is het huis van een mediamagnaat die ook serieus wat kunst verzamelde. Het geheel bestaat uit een zoo (had ooit de grootste privéverzameling ter wereld), 2 vliegveldstrips, een binnen- en buitenzwembad, 2 tennisvelden (die het dak van het binnenzwembad vormen), een hoofdgebouw, 3 gastenverblijven, een haven, een tuin van 51 ha en een klein dorpje voor het werkvolk. Dit alles werd gebouwd tussen 1922 en 1947.

Het was wel knap om er in rond te lopen hoewel ik het zwaar overladen vond. Het stond vol gekochte kunst uit Europa en dat was eigenlijk ook het enige dat er te zien was. Mij leek het dat hij het beste uit Europa wou verzamelen in één huis. Ik vond het wel raar dat hij kerkstoelen had in zijn living en eetkamer. Er hingen ook veel Belgische wandtapijten uit de 14de – 15de eeuw. Rond 11.00u was de toer gedaan en dan zijn we nog naar een film gaan kijken die gemaakt werd door National Geographic en die achtergrondinformatie gaf over de bouw van het kasteel. Achteraf kon je deze film op DVD kopen voor het belachelijke bedrag van 30 USD. We kregen wel 5 USD korting omdat we net een toer gedaan hadden maar dan kostte het nog altijd 25 USD te veel.

Missiepost Santa Barbara

Rond 12.00u zijn we daar vertrokken. We reden terug langs die prachtige kustweg. In het eerste dorpje dat we tegenkwamen zijn we gestopt om te tanken en daar hebben we ook een croissant met kaas en hesp gekocht als lunch. Dan verder gereden via de 101. De weg gaat nu niet meer uitsluitend langs de kust en er is al meer bebouwing te zien. Veerle had ergens walvissen (of in ieder geval heel grote vissen) gezien maar op dat moment kon ik niet stoppen.

In Santa Barbara zijn we de missiepost gaan bezoeken. Was wel mooi en de geschiedenis werd helemaal uitgelegd. Het sloeg toch wel wat tegen, misschien omdat ik verwend ben met historische dingen omdat ik in Europa woon. Daarna hebben we nog wat rondgereden in Santa Barbara. Het is duidelijk dat hier de rijkere klasse woont. Er is ook een heel mooi strand, komt net uit de film.

Dan zijn we verder gereden naar Los Angeles (onze begin- en eindbestemming). De laatste 30 km voor LA hebben we in de file gestaan maar er zat nog vrij veel beweging in. Terug ingecheckt in hetzelfde hotel als de eerste dag. Deze keer kregen we wel een veel mooiere kamer, eigenlijk de mooiste kamer van heel de reis. ’s Avonds zijn we nog naar de Walk of Fame gegaan om daar iets te zoeken om te eten (was maar twee blokken weg). We hebben in een hamburgerrestaurant gegeten waar Jack Nicholson ooit ontdekt werd. Wij werden niet ontdekt.

Daarna zijn we naar Arclight gegaan, zou één van de beste cinemacomplexen van LA zijn maar ik vind Metropolis beter. We hebben de film “An Unfinished Life” met Jennifer Lopez gezien. Het was wel speciaal dat er voor de film geen commercials getoond werden. En vlak voor de film begon kwam er een medewerker de film kort voorstellen. Het was wel een goede film. Op de terugweg weer wat zwervers tegengekomen en ook kakkerlakken gezien. Om 1.00u zijn we in bed gekropen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be