Reisverslag Amerika 2005: Los Angeles (Dag 21)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 21 - Los Angeles

DatumDonderdag 22 September 2005
PlaatsLos Angeles
HotelBest Western Hollywood Hills Hotel
Weer28°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Opgestaan om half zeven, gedoucht en ons klaargemaakt. Ontbeten op de kamer: sandwiches met kippenwit en choco. Daarna de dagindeling een beetje aangepast omdat we het een beetje rustiger willen doen. We zijn allebei toch wel een beetje moe en beginnen wat minder energie te hebben. We beslissen om het zakencentrum te laten vallen.

Daarna zijn we aan de balie het telefoonnummer van Air France gaan vragen om onze terugvlucht te bevestigen. Dat moet normaal 3 dagen vooraf gebeuren en het is nu al maar 1 dag meer dus het wordt hoogtijd dat we bellen. Het bellen lukt eerst niet, blijkbaar was de telefoon in onze kamer niet geactiveerd. Opnieuw geprobeerd en deze keer wel gelukt maar we waren uiteindelijk toch ongeveer een half uur kwijtgespeeld door een stom telefoontje.

Walk of Fame

Dan zijn we te voet terug vertrokken naar de Walk of Fame. Op Hollywood Boulevard liggen serieus verloederde striptenten en tattooshops. Het plan is om die af te wandelen tot we alle belangrijke gebouwen gezien hebben. Er liggen ook veel sterren van mensen waar je nog nooit van gehoord hebt. (Het kost trouwens 15.000 USD als je zo’n ster wilt en het moet ook nog goedgekeurd worden door een comité.) Een heel aantal mensen hebben zelfs twee sterren en één persoon heeft er zelfs drie. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer personen met meerdere sterren maar we hebben ze bijlange allemaal niet gezien. Er liggen er ook in zijstraten en we hebben geen zin om al die straten allemaal te doen. De belangrijkste hebben we gezien, alleen die van Jean-Claude Van Damme hebben we niet gezien. We zagen ook het Mann’s Chinese Theater, daar liepen veel verklede mensen rond die geld vroegen als je met hen op de foto wil. Eigenlijk een beetje schandalig want veel mensen weten dat op voorhand niet (aan de reacties te zien). Om binnen te gaan moest je 13 USD betalen en dat vonden we te duur. We passeerden ook nog “Ripleys Believe it or not” en “World Records” maar die waren allebei ook vrij duur en het leek me absoluut niet de moeite.

Terug aan het hotel zijn we in de auto gestapt en hebben we Sunset Boulevard afgereden. Op het begin is dat een winkelstraat en vanaf Sunset Strip wordt het een chique winkelstraat en daarna gaat ze dwars door Beverly Hills. Daar is niet veel te zien behalve hoge hagen en muren rond de huizen. Er rijden wel veel chique wagens rond. We zijn een zijstraatje ingereden en daar zagen we wel een aantal mooie villa’s maar we wisten niet waar er sterren woonden. Je kon hier en daar wel een plannetje kopen met die informatie maar eigenlijk interesseerde ons dat niet echt. We zagen ook een aantal afgesloten wijken met aan het begin een controlepost en daar zullen waarschijnlijk wel sterren wonen. Bel Air is hetzelfde verhaal maar het leek me wel iets minder chique.

Venice Beach

Dan langs de kust naar Santa Monica gereden en daar een beetje rondgereden. Daarna doorgereden naar Venice Beach, een heel mooi strand (net zoals in Baywatch). We hebben een beetje over het strand gewandeld en hebben dan op een bank geluncht (hot dogs). Op het strand hebben we ook naar de surfers staan kijken. Wel knap wat sommigen kunnen. Daarna zijn we naar de bodybuilders gaan kijken maar er zaten er maar een paar. Er zaten wel heel veel zwervers en sommigen lagen gewoon te slapen (is echt een pest in deze stad). We hebben nog een ijsje gegeten en dat heeft heel goed gesmaakt.

Daarna zijn we teruggereden en we hebben er 1 uur langer over gedaan dan in het heenrijden omdat er een aantal ongelukken gebeurd waren. ’s Avonds zijn we in McDonalds gaan eten. Om 22.30u zijn we gaan slapen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be