Reisverslag Amerika 2005: Los Angeles (Dag 22)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 22 - Los Angeles

DatumVrijdag 23 September 2005
PlaatsLos Angeles
HotelBest Western Hollywood Hills Hotel
Weer24°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

We zijn opgestaan om half zeven. We hebben ons rustig gedoucht en aangekleed. En daarna zijn we voor een laatste keer gaan ontbijten in de USA. In de 101 die eigenlijk bij het hotel hoorde. We waren daar nog nooit geweest omdat er geen menu buiten hing eigenlijk, en dat we dachten dat dat een redelijk dure plaats zou zijn. Maar dat bleek heel goed mee te vallen. Voor iets van een 10 dollar hadden we allebei ontbeten, excl. fooi. We hadden allebei gekozen voor een combinatie van spek, 2 eieren (ik roerei, Veerle spiegelei) en 3 pannenkoeken. En eigenlijk hadden ze hier ook veel keuze voor avondeten, en nog redelijk geprijsd ook, maar dat gaan we niet meer meemaken.

LAX

Dan terug naar de kamer gegaan voor het laatste in te pakken en goed te steken. Maar we waren natuurlijk weer veel te snel klaar. Dus hebben we nog een tijdje TV gekeken, de meeste kanalen gingen over orkaan ‘Rita’ die bijna aan land ging gaan. Wel overdreven dat zoveel verschillende kanalen over net hetzelfde gaan, en eigenlijk allemaal hetzelfde zeggen. Rond 10 uur hebben we alles in onze wagen geladen, en uitgecheckt uit het hotel. Het is nu echt gedaan. Dan zijn we vertrokken om onze wagen terug te brengen naar het verhuurbedrijf (Alamo). Maar de GPS wou weer geen satellieten vinden. Dus was weer half en half paniek, omdat we geen idee hadden naar waar we moesten rijden, en we hadden geen kaarten die gedetailleerd genoeg waren (onze huidige straat stond er niet in, en de straat waar we moesten zijn ook niet… en we hadden 3 verschillende kaarten van LA, en allemaal even slecht). Maar nadat ik een vijftal minuutjes aan het rondrijden was, had hij er toch gevonden en konden we eindelijk juist rijden. Na een half uurtje waren we daar aangekomen. Ik had eerst nog schrik dat ze wat gingen zeggen over die blutsjes in de wagen, en ik was begonnen met het uit te leggen, maar die vrouw was er totaal niet in geïnteresseerd, en zei dat ze vroeger naar huis wou. Dus ik had het daar ook maar bij gelaten. Nog een samenvatting gekregen waar de kilometerstanden opstonden enzo, en we mochten de bus in richting luchthaven.

Thalys

Daar aangekomen waren we ongeveer 1 uur voor op schema, binnen 4u zou onze vlucht gaan vertrekken. We zijn dan al maar gaan aanschuiven om in te checken. Onze bagage was tot onze verbazing nog steeds niet te zwaar. Het voelde anders wel zo aan. Wanneer we onze tickets hadden gekregen, zijn we gelijk door de security gegaan. Een aantal mensen deden hun schoenen uit voor de controle, maar er stond bij dat dat niet verplicht was, dus we hebben dat niet gedaan. Als het nodig is, dan moeten ze het maar vragen. En ik denk dat de metaaldetector niet scherp stond ingesteld, want hij ging niet af. Daarna zijn we nog onze lunch gaan eten in de Burger King. Na een paar uurtjes wachten mochten we het vliegtuig op, en we hadden geluk, dit keer hadden we een plaats aan de gang. We konden wel niet naar buiten kijken, maar het was wel gemakkelijker om rond te lopen enzo, en dat is toch ook belangrijk. De vlucht duurde dit keer maar 9,5 uur. Dit kwam doordat we nu met de straalstroom meegingen, en we namen een iets andere route, we gingen niet zo ver naar Groenland toe. Het TV systeem in de stoeltjes was dit keer wel iets minder, de films startten niet meer automatisch, en we kregen minder informatie op dat scherm waar op staat waar we zitten… vorige keer stond de snelheid, de hoogte etc erop, maar nu stond er enkel maar de positie op. De douanecontrole in Europa stelde niets voor en we waren dan ook snel buiten. We namen de Thalys richting Brussel. En daarna nog de trein naar Gent, waar we konden logeren bij de ouders van Veerle. Zij kwamen ons ophalen aan het station, wat heel gemakkelijk was.

Onze reis is in het algemeen heel goed verlopen. We hebben veel prachtige dingen gezien en hebben ons geen seconde verveeld. We gaan zeker nog een keer terug om een ander stuk van de USA te zien.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be