Reisverslag Amerika 2005 : Grand Canyon (Dag 4)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 4 - Grand Canyon

DatumMaandag 5 September 2005
PlaatsGrand Canyon
HotelCanyon Plaza Quality Inn
Weer25°C, Zonnig
Afstand372 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

We zijn rond 6.30u opgestaan. We hebben niet zo goed geslapen want er passeerden heel de nacht treinen vlak bij het hotel en om één of andere reden moesten die blijkbaar allemaal claxoneren. Om half acht zijn we gaan ontbijten in het hotel. Het ontbijt was zelfs redelijk uitgebreid: donuts, brood en eieren (beter dan alleen donuts). We ontdekten dat er draadloos internet beschikbaar was dus hebben we snel onze e-mail gelezen maar we hadden geen tijd meer om een e-mail terug te sturen.

Slide Rock Canyon

Rond 8.00u hebben we uitgecheckt en zijn we vertrokken naar Oak Creek Canyon. Dat is een plek met een mooi uitzicht. Er stonden ook heel veel Indianen juwelen e.d. te verkopen maar we hebben niets gekocht. Toen doorgereden naar Slide Rock Canyon. Maar we hadden pech: je mocht het water niet in (niet zwemmen of erdoor waden) omdat er bacteriën in het water zaten. We zijn toch het park ingegaan en het water zag er echt zo zalig uit (het begon toen al redelijk warm te worden). Slide Rock Canyon is eigenlijk een soort wildwaterbaan gemaakt door de erosie in de rotsen. Het was echt spijtig dat we niet in het water mochten.

Daarna zijn we doorgereden naar Sedona. De weg ernaartoe was echt heel mooi: veel rode rotsen en bergen, kon zo uit een film komen. Maar Sedona zelf sloeg wel wat tegen. Je had er wel nog een mooi uitzicht op de rotsen maar het was enorm toeristisch dus na 5 min. waren we al weer op weg. Onderweg nog gestopt om te tanken en de voorruit te kuisen (was al een echt vliegenkerkhof geworden). Toen zijn we naar Ghosttown Jerome (ex-zilvermijn stad) gereden. We zijn eerst naar het museum gegaan maar dat was niet echt interessant. Buiten stond er iemand uitleg te geven die vroeger in de mijnen had gewerkt. Maar hetgeen hij vertelde hadden we al op internet gelezen dus we zijn niet blijven luisteren. Toen zijn we naar Jerome zelf gereden en dat sloeg serieus tegen. Er was niets bouwvalligs te zien en het was er ook heel toeristisch met veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes. We zijn toch nog doorgereden naar de old gold mine een eindje verderop. Daar stonden nog een 5-tal oude huizen, oude vrachtwagens etc.

Montezuma Castle

Toen we daar vertrokken begon het lichtjes te regenen. Doorgereden naar Montezuma Castle. Daar aangekomen was het al terug rond de 35°C. Dan zijn we eerst gaan picknicken. We kwamen daar een leuk eekhoorntje tegen waarvan we een paar foto’s genomen hebben. Het had helemaal geen schrik van mensen. Terwijl we aan het eten waren kwam het steeds dichterbij en we kregen het niet meer weg, het zat op een gegeven moment zelfs op onze tafel. Toen begonnen we er ons echt aan te ergeren. Daarna hebben we Montezuma Castle bezocht. Dat was wel de moeite. Ik dacht vroeger dat indianen nomaden waren maar dat was blijkbaar niet het geval. Te veel films gezien denk ik. Daarna zijn we doorgereden naar ons hotel aan de Grand Canyon.


Zonsondergang Grand Canyon

Onderweg heb ik serieus zitten vloeken op de GPS, die werkte echt niet goed in Arizona: hij kende heel wat adressen gewoon niet. Dus heeft Veerle maar kaart gelezen. We hadden een heel mooi wijds uitzicht onderweg. Rond 18.00u hebben we ingecheckt in ons hotel. Onmiddellijk daarna zijn we doorgereden naar de Grand Canyon (Mather Point) om te genieten van de zonsondergang. Het was wel raar, vlak voor het ravijn zelf is er absoluut niets te zien van de Grand Canyon, je rijdt gewoon in een dennenbos, redelijk vlak en dan ineens zo’n knap uitzicht. Ik heb er redelijk veel foto’s getrokken maar dat zal nooit hetzelfde effect geven als het effectief met eigen ogen zien. Daarna zijn we gaan eten in Yippie Ei O! Ik heb een Cowboy Steak gegeten en Veerle een Cowgirl steak. Bij je steak krijg je geen saus zoals wij gewoon zijn, enkel ketchup of iets dergelijks. We hebben echt veel te veel gegeten en dan heb ik zelfs nog vrij veel laten staan. Het was heel lekker, echt een aanrader. Dan zijn we nog vlug gaan shoppen en rond 22.00u zijn we in bed gekropen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be