Reisverslag Amerika 2005 : Grand Canyon (Dag 5)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 5 - Grand Canyon

DatumDinsdag 6 September 2005
PlaatsGrand Canyon
HotelCanyon Plaza Quality Inn
Weer28°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Vandaag hebben we “uitgeslapen” tot half acht. Dan rustig een douchke genomen en gaan ontbijten in het hotel (continental breakfast). Het ontbijt was inbegrepen maar dat wisten we vooraf eigenlijk niet dus dat was wel een meevaller. Het was redelijk uitgebreid en we konden zelfs “upgraden” naar een beter ontbijt voor 6 USD maar dat hebben we niet gedaan. Donuts ben ik ondertussen wel beu gegeten, ik dacht dat die in Amerika een stuk beter zouden zijn. Daarna hebben we nog wat TV gekeken op de kamer want we waren te vroeg klaar. We moesten maar om half elf op het vliegveld zijn.

Grand Canyon

We hadden de Imperial Tour geboekt om met de helikopter over de Grand Canyon te vliegen. Toen we er aankwamen moesten we eerst naar een veiligheidsvideo kijken. Veerle begon al redelijk zenuwachtig te worden. Ze had ook Touristil genomen omdat ze niet wist of je in een helikopter misselijk kon worden dus beter op safe spelen. Na de film moesten we nog ongeveer een half uur wachten. Toen werden onze namen afgeroepen en mochten we de helikopter in, samen met nog 3 andere personen. Veerle had geluk: ze kreeg de beste plaats, naast de piloot. Ik had ook wel een goede plek, aan het raam.

Na het opstijgen vlogen we eerst nog een eindje boven het Kaibab bos. Daarna werden we op een adembenemend uitzicht getrakteerd. Het was echt magnifiek, eigenlijk niet te beschrijven. Het is echt dé manier om de Grand Canyon te bekijken, je krijgt vanuit de lucht echt een veel beter zicht. Het meisje dat schuin over mij zat, vond het wel niet zo leuk want ze is heel de vlucht ziek geweest. (Die Touristil was dus toch niet zo’n slecht idee) Na de vlucht werd ons de foto aangeboden die van ons gemaakt was bij de helikopter. Ze vroegen er 20 USD voor dus we hebben vriendelijk bedankt.

Hermits Rest Trail

Daarna zijn we het park weer ingereden. Onderweg zagen we een hert staan, vlak bij de weg. In het park aangekomen, hebben we de wandeling naar Hermits Rest gedaan. We hebben er vier uur over gedaan. Het was een wandeling juist naast de kloof dus we hadden heel de tijd een mooi zicht. Soms zaten we wel heel dicht bij de afgrond (ging ongeveer recht naar beneden en het paadje was soms wel erg smal). Op de terugweg naar ons hotel zijn we nog gestopt om te tanken. De benzine was hier nogal duur: 3,5 USD per gallon. In het hotel zijn we eventjes het bubbelbad ingedoken, dat was echt zalig. Daarna zijn we gaan eten in Wendy’s (we wisten niet precies wat het was maar het bleek gewoon een MacDonalds kloon te zijn). Na het eten nog naar een internet café gegaan om wat mailtjes te versturen. (wireless werkte daar niet) Terug in de kamer aangekomen, hebben we nog wat TV gekeken. Ze toonden de kwartfinale van de US Open tussen Kim Clijsters en Venus Williams en ons Kim heeft gewonnen. Rond 22.00u zijn we gaan slapen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be