Reisverslag Amerika 2005 : Monument Valley (Dag 6)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 6 - Monument Valley

DatumWoensdag 7 September 2005
PlaatsMonument Valley
HotelSan Juan Inn
Weer34°C, Zonnig
Afstand429 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Desert View Tower

We zijn om half zes opgestaan want we moesten om elf uur ergens zijn en het was ongeveer 3 uur rijden. We namen liefst een beetje reserve want de straat waar we moesten zijn stond niet in onze GPS dus we moesten nog wat gaan zoeken. Om half zeven hadden we alles ingepakt en terug in de auto geladen en dan zijn we nog rustig gaan ontbijten in het hotel. Om 6.59u zaten we in de auto, één minuut voor op schema dus. We zijn het Grand Canyon National Park terug ingereden. We zijn nog gestopt aan Desert Tower View Point en daar hebben we afscheid genomen van de Grand Canyon en zijn we doorgereden naar Page via Cameron. We volgden een zeer mooie weg waar we eerst de kloof van de Colorado volgden en daarna zagen we mooie rode rotsformaties.


We hebben onderweg een vos of coyote gezien (we weten niet zeker wat het was) en ik heb jammer genoeg ook een eekhoorn doodgereden maar die kon ik echt niet meer ontwijken. We zagen ook veel armoede bij de indianen die daar woonden (en om één of andere reden moesten die allemaal minstens 3 half weggerotte auto’s hebben). Om 10.00u zijn we aangekomen in Page. Veel te vroeg dus. Veerle had onderweg oorpijn gekregen door een prop in haar oor, veroorzaakt door het drukverschil in de auto. Daardoor hoorde ze bijna niet meer door haar linkeroor en dat ergerde haar enorm.

Antelope Canyon

In Page zijn we nog vlug de Glenn Canyon Dam gaan bezoeken (was wel niet voorbereid maar ik had erover gelezen dus het was snel gevonden). Er waren daar zeer strenge beveiligingsmaatregelen van kracht. Je mocht er niet binnen met heuptassen of rugzakken (zelfs de tas van het fototoestel mocht niet binnen). Dus zijn we elk apart vlug even binnengegaan want we wilden de belangrijke papieren niet zomaar in de auto laten liggen. Daarna zijn we doorgereden naar het vertrekpunt voor onze tour door Antelope Canyon. Onderweg nog vlug even gestopt om wat water en frisdrank te kopen want de prijzen aan de Grand Canyon lagen echt belachelijk hoog en we begonnen een beetje door onze voorraad te zitten. We kwamen net op tijd aan voor onze tour. We werden allemaal op een soort open jeep geladen en na een 10-tal minuutjes rijden waren we ter plaatse.

Antelope Canyon is een slot canyon. Het zag er echt knap uit met het zonlicht op de smalle rotswanden. Rond 11.30u heb je daar het beste zicht dus de tour van 11.15u is echt de beste keuze. Toen we 20 min. later terug door de canyon wandelden in de andere richting, was er al veel van het effect verloren gegaan omdat de zon er niet meer rechtstreeks in scheen. Rond 13.00u zijn we een sandwich gaan eten, we hadden echt geen zin om zelf iets te maken, daarvoor was het veel te warm. Daarna zijn we doorgereden naar Monument Valley. De weg ernaartoe stelde niet zo veel voor qua uitzicht. We passeerden ook Kayenta, waar we eerst wilden logeren. We waren blij dat we dat toch niet gedaan hadden want het zag er echt een stoffig, armoedig dorpje uit.

Monument Valley

Vanaf dan werd het uitzicht wel beter en zaten we tussen de rotsen van Monument Valley. We hebben het park zelf niet bezocht, was vrij duur en we reden nu al tussen die rotsen dus het zicht van een paar meter dichter zal niet echt zo veel verschil maken volgens ons. We hebben wel bijna vastgezeten met de auto toen ik ergens langs de kant gestopt was en niet meer uit het zand geraakte. Maar toen heb ik de auto op 4x4 gezet en de auto ploegde zich vrij gemakkelijk terug uit het mulle zand. Toen snel doorgereden naar ons hotel in Mexican Hat. We kwamen daar aan om 17.00u maar daar was het al 18.00u omdat we onderweg van tijdzone veranderd waren. Aan het hotel hebben we nog wat buiten, naast de San Juan rivier kloof, zitten genieten van het zonnetje. Om 20.00u zijn we gaan eten. We kozen allebei de Navajo Taco. Was wel lekker maar niet echt heel speciaal. Rond half tien zijn we in bed gekropen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be