Reisverslag Amerika 2005 : Moab (Dag 7)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 7 - Moab

DatumDonderdag 8 September 2005
PlaatsMoab
HotelBest Western Greenwell Inn
Weer23°C, Bewolkt - Regen in namiddag
Afstand392 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Gooseneck State Park

We zijn opgestaan om 6.30u en ontdekten dat ons hoofdkussen vol kleine insecten zat (zeker 3 wat eigenlijk al te veel is). Dus direct uit bed, gedoucht en naar het toilet gegaan. Ik dacht dat ik in een aflevering van de X-files zat, overal zat precies beweging in. We zijn “weggevlucht” zonder te ontbijten, hebben alles goed gecontroleerd op insecten en zijn dan snel doorgereden naar Gooseneck State Park. Daar hebben we genoten van het uitzicht en wat foto’s genomen. Daarna hebben we in de auto ontbeten met het mooie uitzicht als achtergrond.

Rond half negen zijn we verder gereden naar Natural Bridges National Park. Maar we hadden niet echt aandachtig de kaart bekeken. Onderweg werden we gewaarschuwd voor een dirt road. We keken even op de kaart en het was inderdaad een klein stukje van de weg. Dus we zijn gewoon verder gereden want anders moesten we een paar 100 km omrijden. Het bleek een weg te zijn, steill tegen een rotswand omhoog. We hebben de auto in 4x4 gezet en zo naar boven gereden en dat ging uiteindelijk zonder al te veel problemen. Je mocht alleen niet te veel rondkijken want het was echt wel diep en we hadden geluk dat we geen tegenliggers tegenkwamen want dat zou moeilijk gegaan zijn. We hadden eigenlijk al kilometers lang niemand gezien op de baan.

Natural Bridges

Een uurtje later kwamen we aan in het visitor center van Natural Bridges. Daar hebben we even wat informatie gevraagd en kregen we een kaart van het park. Dan een wandeling gedaan: een trail naar Sipapu Bridge. Deze stond omschreven als een heel zware wandeling omdat er een hoogteverschil overwonnen moest worden van 300 m op 2,2 km. Maar het ging redelijk vlot. Af en toe moesten we via laddertjes tegen de rotswand naar boven of beneden. Het rare was dat we sneller naar boven gingen dan dat we naar beneden gegaan waren terwijl de brochure het tegenovergestelde vermeldde. Het uitzicht was heel mooi.

Na de wandeling zijn we met de auto verder gereden en hebben we de andere bridges ook bekeken. We hebben daarbij enkel de viewpoints gedaan en zijn er niet meer naartoe gewandeld. Rond de middag zijn we verdergereden naar Moab. We zijn daar aangekomen om half 3, we hadden wat vertraging opgelopen door werken onderweg. (ik vind het nog altijd raar dat ze geen verkeerslichten zetten bij werken maar mensen met een stop- en slowbordje; lijkt me pure geldverspilling of misschien gewoon jobcreatie) We zijn snel een broodje gaan eten in Subway (heel lekker) en daar zagen we een paar echte Amerikaanse flikken met een kogelvrij vest en ook één flik gewoon in jeans gekleed maar wel met een holster en een graaf zonnebrilleke.

Canyonlands National Park

Daarna zijn we doorgereden naar Canyonlands National Park. Maar toen hadden we pech, het begon goed te regenen en serieus te onweren. We mochten dan ook niet meer uit de wagen omdat we daar op een plateau stonden en er bijna geen begroeiing was.. We konden enkel naar het visitor center gaan en dat hebben we dan ook maar gedaan. Daar hebben we ongeveer een uur gewacht, een informatiefilm bekeken en ongeveer alle brochures gelezen. Uiteindelijk zijn we dan toch maar in de regen verder het park ingereden (het zag er in de verte al wat beter uit) naar het eerste uitzichtpunt en we hadden geluk want na ongeveer 5 min. stopte het met regenen. Maar toen kwam er plots mist of wolken opzetten en we hebben de eerste uitzichtpunten moeten overslaan omdat je letterlijk niets zag. Maar op het voorlaatste en na een tijdje ook het laatste (en mooiste) hadden we toch een goed uitzicht maar de andere punten werden echt niet beter en dan zijn we maar teruggereden. (een extra reden om ooit nog eens terug te komen)

Daarna zijn we gaan tanken (2,96 USD, het goedkoopste tot nu toe) en dan ingecheckt in het hotel. Het zag er weer een stuk beter uit dan het vorige. Best Westerns zijn precies toch wel de beste motels, ze hebben ook een koelkast enz. wat heel handig is. Daarna zijn we een spaghetti gaan eten en nog gaan shoppen in de city market. Daar hadden ze volautomatische kassa’s. Het was de eerste keer dat ik zoiets zag. Terug in het hotel hebben we via wireless internet nog de weersvoorspellingen voor de komende dagen opgezocht en dat zag er niet zo goed uit. Nog wat TV gekeken en rond 23.00u in slaap gevallen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be