Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Voorbereiding

We speelden al een aantal jaren met het idee om een rondreis te maken door het Westen van de Verenigde Staten. Eind december, begin januari namen we de beslissing om het toch te gaan proberen. We begonnen eerst met een prognose te maken van de kosten, om zeker te zijn dat de reis niet te veel ging kosten. Daarna zijn we al snel een vlucht naar Los Angeles gaan boeken omdat het toch veel scheelt in prijs als je vroeg reserveert.

Toen begon eigenlijk het moeilijkste. De route gaan bepalen, en hoeveel dagen we op elke plek wilden doorbrengen. We waren begonnen met een voorbeeld route te nemen van Western Values van Jetair. En daar hebben we de mooiste dingen uitgehaald, dus daar is onze route voor het grootste deel op gebaseerd. We hebben toen ook nog een reisgids van Lannoo gekocht en met die informatie de reisroute helemaal verfijnd.

We hadden ondertussen beslist dat we alle hotels vooraf wilden boeken. Vooral omdat we zo weinig mogelijk tijd ter plekke willen verliezen om naar onderdak te zoeken. Het gaat zowiezo al een redelijk gevulde reis worden. We hebben ook alles via een reisbureau geboekt, omdat dat in de meeste gevallen goedkoper uitkwam. Vooral voor een huurwagen scheelde dat veel. Het reisbureau had ook nog als opmerking dat we waarschijnlijk te weinig tijd hadden voorzien voor Bryce Canyon, dus op dat punt hebben we nog wel onze route aangepast. Maar verder was alles goed.

Druk bezig met de voorbereidingen ;-)
En dan de laatste fase, de dagen een beetje gedetailleerder proberen plannen. Zoals vooraf al kijken welke wandelingen we gaan doen, en hoeveel tijd we daar voor moeten reserveren. Zodat we ginder niet te veel tijd verliezen met nog dingen te gaan opzoeken, het zijn uiteindelijk dingen waarover je thuis gemakkelijk informatie kan vinden.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be